framboos

FramBozenpitolie        ( Rubes idaeus )

 

Deze plantaardige olie wordt verkregen door de koude persing van de pitten uit eigen gekweekte frambozen en uit zorgvuldig geselecteerde frambozenpulp van de Vlaamse vruchtenverwerkende industrie. De lokale productie met geringe transportkosten en het opwaarderen van reststromen geven de verbruiker de garantie van een hoogstaand product met een zeer lage CO2 voetafdruk. Zorgvuldige tracering, efficiënte droogtechniek, koude behandeling, professionele botteling en consumentvriendelijke etikettering worden door bio-certificering onderbouwd. Filtratie levert een heldere geel-oranje olie op zonder toevoegingen.

Samenstelling: meer dan 85 % meervoudige onverzadigde vetzuren met hoge concentratie aan W6 (Linolzuur) en W3 (Alfa Linoleenzuur). W6/W3 <2. Lage concentratie aan vrije vetzuren ( virgin oil grade). Laag peroxide getal. Rijk aan vitamine E (tocopherolen) en vitamine A (carotenoïden). Bevat phytosterolen met een verlagend effect op het LDL-cholesterol gehalte in het bloed.

Gebruik:
Voeding: in koude bereidingen (niet geschikt voor warme bereidingen).

Voedingssupplement: voor verlaging van het LDL-cholesterolgehalte in het bloed.

Cosmetica: huidverzorgende (hydraterend en kalmerend) eigenschappen voor alle huidtypes dankzij een vlotte opname door de huid en zijn ontstekingsremmende werking. Beschermend tegen zonnebrand.

Goed mengbaar met andere pure oliën en etherische oliën.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid (huidirritatie) en zwangerschap.

Bewaring:

Droog, koel en donker bewaren. Uiterste gebruiksdatum zie verpakking.

Verkrijgbaar bij NatuurPlus