EEN EIGEN COSMETICAMERK VEEL MEER DAN EEN ETIKET

Masterclass Cosmeticawetgeving.

Wetgeving plantaardige verwerking non food

maandag 13 maart 2023 10-17 uur Veldhoek 33, 9831 Oostwinkel

Ook digitaal te volgen via teams

U bent herborist, aromatherapeut, schoonheidsspecialist, manicure, kapper, visagist, verdeler, ... en u wilt uw eigen producten op de markt brengen?

Weeg uw beslissing goed af, want een eigen merk lanceren kost tijd en geld.

Valt uw product onder de cosmeticawetgeving dan bent u  ‘verantwoordelijke persoon’ voor uw cosmetica, zelfs als u ze invoert of door een loonfabrikant laat maken. U zorgt ervoor dat uw producten veilig zijn en aan de regels voldoen. Een bedrijf dat consumentenproducten verhandelt onder private label wordt juridisch gelijkgesteld aan de fabrikant van het product.

De Masterclass cosmeticawetgeving reikt je een leidraad aan om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen bij het in de markt zetten van een cosmetisch product zoals massageolie, shampoo bars, natuurlijke zeep, een lipbalsem,...

Uitgaand van een case maken we , in groep, een productinformatiedossier (PID) op conform de reglementering ter zake. We maken een etiket en notificeren het product digitaal bij de EU. De docent, ook veiligheidsbeoordelaar, overloopt een productieprocedure volgens GMP normen en licht de parameters toe die deel uitmaken van het veiligheidsassesment.

Docent Johan De Smedt, JSA.

Prijs: 150,- EUR (incl BTW)

Hier inschrijven

Ga naar overheidsfolder, klik hier.